Gooische Hotspots

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis

FLORA BATAVA UNIEK & ELEGANT BOUTIQUE HOTEL AAN DE VECHT

Ben je op zoek naar een unieke bestemming voor een staycation en houd je van rust, natuur, elegante hotels en varen? Dan heb ik dé perfecte plek: Boutique hotel Flora Batava. Een nieuw pareltje op maar een half uurtje rijden van 't Gooi op de grens van Nieuwersluis en Breukelen. De eeuwenoude villa aan De Vecht heeft een imposante oprijlaan, grote bloeiende tuin met vijver en terras, geweldig restaurant, dreamy theehuis en een prachtig uitzicht op de Vecht. Je herbeleefd de rijkdom van vroeger als je hier verblijft.

Elegant hotel met historie en klasse

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis

Hoteleigenaar Inge had de droom om ooit een huis aan de Vecht te kopen. Na lang zoeken (want dit wil iedereen wel) stuitte ze op de vervallen Buitenplaats de Vijverhof, waar jaren niks aan was gedaan en helemaal was vervallen en de tuin was over begroeid. Ze zag gelijk de charme van het pand en de locatie en besloot haar baan in de interieur op te zeggen en een hotel te beginnen en ze had gelijk een plek voor haar eigen huis! In 2019 begon de renovatie en na vele jaren verbouwen, gingen ze vorige jaar in maart  open. Een plek met een rijke botanische historie, want bij Flora Batava werd ooit de eerste ananas van Europa geweekt. Hoe bijzonder. Erg leuk om te zien dat de ananas en botanische gevoel terugkomt in het logo en in het interieur van het hotel. Het gehele hotel ook zo in detail ingericht, luxe, elegant en chique. Dat kan je ook wel aan iemand overlaten die jaren in de interieur industrie heeft gewerkt! 


Wat wil je nog meer?! Op ontdekkingstocht in de Vechtstreek natuurlijk! Ik neem je mee door het hotel en geef gelijk wat tips voor de omgeving. Enige wat je hoeft te doen is een kamer boeken en je koffer pakken en het genieten kan beginnen! Wil je niet blijven overnachten?  Je kan ook gewoon op ‘bezoek’ bij deze prachtige locatie om te  lunchen, genieten van een high-tea (met vriendinnen of voor een babyshower) of ga borrelen met een te lekkere borrelplateau in het restaurant of op het terras aan de Vecht.

 

Over Boutique hotel Flora Batava 

Hoteleigenaar Inge had de droom om ooit een huis aan de Vecht te kopen. Na lang zoeken (want dit wil iedereen wel) stuitte ze op de vervallen Buitenplaats de Vijverhof, waar jaren niks aan was gedaan en helemaal was vervallen en de tuin was over begroeid. Ze zag gelijk de charme van het pand en de locatie en besloot haar baan in de interieur op te zeggen en een hotel te beginnen en ze had gelijk een plek voor haar eigen huis! In 2019 begon de renovatie en na vele jaren verbouwen, gingen ze vorige jaar in maart  open. Een plek met een rijke botanische historie, want bij Flora Batava werd ooit de eerste ananas van Europa geweekt. Hoe bijzonder. Erg leuk om te zien dat de ananas en botanische gevoel terugkomt in het logo en in het interieur van het hotel. Het gehele hotel ook zo in detail ingericht, luxe, elegant en chique. Dat kan je ook wel aan iemand overlaten die jaren in de interieur industrie heeft gewerkt! 

 

 

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-sloep-huren-varen-gooische-hotspots
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
 

Overnachting met grandioos uitzicht op de Vecht 

Mijn zoontje en ik verbleven in de suite op de eerste verdieping in de villa zelf en man oh man wat is dit uitzicht fantastisch! Op de vijver, theehuis en idyllische Vecht en bedenk je dat in als je wakker wordt! Echt fantastisch! De suite is ruim, heeft veel ramen en een hoog plafond en heel belangrijk er ligt een heerlijke badjas om je te wachten. Dat toch het ultieme hotel gevoel als je het mij vraagt. Na een nacht heerlijk geslapen te hebben, wordt je wakker van de opkomende zon en gezellig fluitende vogels en trek je de gordijnen gelijk open om te genieten van het grandioze uitzicht. Een luxe ontbijtbuffet staat voor je klaar bij Restaurant Bloei in de kas (knipoog naar de kassen die er vroeger stonden om alle planten, bloemen en fruit te laten groeien).

Wil je ook blijven overnachten?
Flora Batava is de perfecte plek voor een weekendje of zelfs paar dagen Vechtstreek. Om culinair te genieten, te varen over de Vecht en op ontdekking te gaan in de mooie rond liggende dorpen. Flora Batava heeft kamers in alle vormen en maten, van intiem tot aan luxe en allemaal grote ramen met veel lichtinval. Aan alles is gedacht want met zes verschillende soorten kamers,  is er altijd eentje die aansluit bij je wensen: cosy, comfort, superior, junior suite, een suite óf junior suite split level (familiekamer). 

 

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-restaurant-bloei
 

Lunchen of dineren in de Botanische kas van Restaurant Bloei

Na een dag op pad in de Vechtstreek kan je bij het in-house Restaurant Bloei, voor een borrel, lunch, high tea of diner. De prachtige serre van Bloei met exotische planten heeft een prachtig uitzicht op de Vecht en de groene tuin van Flora Batava. Het eten, is stijlvol, elegant en met pure smaken en echt om te smullen en niet onbelangrijk ook nog eens een plaatje om naar te kijken! Ze werken met regionale en seizoensgebonden ingrediënten en je voelt de passie in de gerechten. Genieten 2.0  dus. Je kan hier ook dineren zonder dat je gast bent: doen! Nog hotspot tips nodig? Klik dan hier & hier.

Flora Batava
Rijksstraatweg 6
Nieuwersluis
W: florabatava.com
I:   @florabatava

Populair