Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-sloep-huren-varen-gooische-hotspots

De leukste to-do en hotspot tips bij een verblijf in Flora Batava

hotspots | to-do | lunch | diner | varen

Wil je een weekendje op vakantie in de Vechtstreek? Dan kan ik je zeker Flora Batava aanraden. De locatie en de looks, maakt het hotel tot de ideale uitvalsbasis om erop uit te trekken in de omgeving. Tussen Nieuwersluis en Breukelen gelegen, en bij de prachtige dorpen Vreeland, Maarssen op de hoek. Kom tot rust bij het hotel zelf, ga varen of geniet van al het lekkers op het terras of bij het theehuis aan de Vecht. Wil je de omgeving verkennen? Hierbij mijn tips: 

To do 

Met een sloep over de Vecht en de Loosdrechtse plassen 
Ontdek de Vechtstreek vanaf het water. Langs de pittoreske dorpen Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Breukelen en vaar dan naar de Loosdrechtse Plassen op voor een verfrissende duik of ga relaxen op Eilandje Markus Pos. Je kan een sloep huren met optionele picknickmand bij het hotel Flora Batava of aan de overkant bij Ariadne aan de Vecht. 

Suppen op de Vecht 
En ervaar op een actieve manier de Vechtstreek. Er liggen SUPS voor je klaar bij het theehuis of neem een SUP lesje bij iksup in Loosdrecht

Fietsen langs de pittoreske dorpjes
Fiets langs alle mooie pittoreske dorpen en Buitenplaatsen. Bij de receptie liggen diverse fietsroutes die ze persoonlijk voor je hebben samengesteld. Langs Nieuwersluis en Vreeland. Of ga met de fietsboot van Nieuwersluis naar Maarssen en terug. 

Bezoek buitenplaatsen, kastelen en forten
Er zijn volop mooie buitenplaatsen en kastel in de directe omgeving. Ga naar
 Buitenplaats Doornburgh, Kasteel de Haar, Slot Zuylen of Kasteel Sypesteyn. Liever naar iets stoerders? Dan is Fort Nieuwersluis een aanrader. 

De leukste horeca spots 

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-restaurant-bloei
Bloei
Hendrik-Vreeland-Pannenkoekenrestaurant-Gooische-Hotspots
Hendrik
't Amsterdammertje

Koffie met lekkers
Waar anders dan een kopje koffie te doen op het terras aan het water waar alle sloepjes voorbij varen? Dit kan perfect bij Flora Batava, Bistrotel ‘t Amsterdammetje of Slangevegt.  Zin in een afternoon high tea? Dan kan ik je  Restaurant Bloei met prachtige kas van hotel Flora Batava aanraden of hun theehuis aan de Vecht. 

Lunch, borrel en dinner tips 
Dit kan bij allerlei leuke hotspots. Kijk eens bij Zusters op Buitenplaats Doornburgh net uitzicht op de tuin waar je heerlik kan lunchen, dineren en vergeet zeker niet de pasteis de nata . Of ga je voor Restaurant Bloei (van Flora Batava) of het nog wat chiquere Slangevegt, of het gloednieuwe en hippe Bistrotel ‘t Amsterdammertje? Relaxte plek en meer laid back? Ga dan naar het hippe en net geopende pannenkoekenrestaurant Hendrik (waar je ook meer dan pannenkoeken kan eten) of in de hangmatten bij Fort Nieuwersluis.

Nog meer leuke tips voor in de Vechtstreek? Check dan : “De ultieme hotspot guide van de Vechtstreek.” waar elk dorpje wordt uitgelicht met de leukste tips.

Hier wil je ook naar toe!