Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

gooische-hotspots-stranden-in-het-gooi

10 x De fijnste zwemstrandjes in ‘t Gooi

Wat een fantastische eerste week van de zomer! Maarjah waar ga je nu heen om lekker af te koelen met deze tropische temperaturen? Je kan altijd naar Noordwijk, Bloemendaal of Bergen aan Zee rijden, maar wisten jullie dat het Gooi heel veel zwemstranden heeft? Lekker makkelijk en bijna net zo leuk als de Nederlandse stranden. Sommige strandjes hebben zelf een strandtent, wat wil je nog meer! Lees snel verder voor mijn 10 favoriete stranden en recreatieplassen van het Gooi & Omstreken.

De leukste strandjes in ‘t Gooi e.o.

➊    Vinkeveenseplassen – WanderIsland, Vinkeveen    
❷    Woldstrand –  Fika, Zeewolde 
❸    Strand Muiderberg  – Zeemeeuw Muiderberg
❹    Pampus Eiland – Muiden  >> meer info
    Strandjes Loosdrechtse plassen  &  Spiegelplas 
❻    Stichtse strand/ Blaricum Beach – Blaricum 
❼    Zomerkade – Huizen 
    Almeerder Strand – Almere Duin 
   Strand op Speelpark Oud  Valkeveen – Naarden
❿    Naarderstrand –  Naarden

VINKEVEENSEPLASSEN – VINKEVEEN

Verwarmde-terrassen-in-het-gooi-wander-island

Aan de Vinkeveensplassen zitten ook volop strandjes. Zandeiland 1, 2 en 5 zijn per voet te bereiken. Ga je met de boot? Dan zeker naar eilandje 8 gaan.  Alle vier hebben aangelegde kindvriendelijke stranden. Deze stranden zijn afgesloten met houten bielzen waardoor boten nooit het gebied in kunnen varen en kinderen niet zomaar het gebied kunnen verlaten.  Onze favoriete plek om naar toe te gaan is Eiland 1 en dan niet rechtsaf, maar links richting strandpaviljoen Wander Island! Deze plek is echt fantastisch! Kids lekker spelen op het strandje en zwemmen en wij lunchen met uitzicht op de kids.  Top menukaart en heerlijk cocktails en G&T’s. Aanrader voor het echte zomerse gevoel! Zandeiland 1, Vinkeveen 

WOLDSTRAND – ZEEWOLDE

fika
fika-zeewolde

Hier groot favoriet bij de kids en bij ons! Volop parkeerplekken en maar kleine 30 min rijden. Het Woldstrand erg fijn omdat het een langgerekt strand is, veel klimrekken een speeltoestellen zijn en ja onze onze favoriete strandtent Fika zit er. Hier kan je heerlijke vis eten en prachtig uitzicht over de loopbrug die over het strand gaat. Aanrader dus als je een keer naar een ander strand wilt, zonder 1,5h in de auto te zitten. Strandweg 165, Zeewolde 

MUIDERBERG STRAND – MUIDERBERG 

Muiderberg-zeemeeuw-gooische-hotspots
Muiderberg-zeemeeuw-gooische-hotspots

Heerlijk strandje, waar je ook prima met bakfiets naar toe kan fietsen (erg leuke route). Op warme dagen kan het kleine dorp Muiderberg overladen worden met auto’s, dus kom vroeg. Tussendoor lunchen bij strandpaviljoen De Zeemeeuw. Kids love it hier, want ook genoeg klim en speel plezier. Uitzicht op het IJmeer vind ik persoonlijk wel iets minder, erg industrieel. Maar ach het uitgestrekte strand is erg fijn en ideaal met de kids. Dat het belangrijkste! Naar een hippe bar om te lunchen? loop dan eens 7 min het dorp in, daar vind je Kaffee. Top lunch, heerlijke koffie en je kan tussendoor nog wat interieur items shoppen. Sportief? Neem dan eens surfles bij de surfschool. Kerkpad 1,  Muiderberg

ALMEERDERSTRAND – ALMERE DUIN

Het grootste strand van Almere. Je kent het misschien ook wel van het festival Almere Zand en Libelle Zomerweek. Een breed gestrekt en ook nog eens erg diep zandstrand. Heerlijk om met de kids om naartoe te gaan, speeltuin, zeilvereniging, beachvolleybal en altijd volop de ruimte. Sowieso een mooi stuk kustgebied met volop watersport en horeca (net een paar nieuwe tentjes geopend).  Zuyder heeft net een paar maanden geleden zijn deuren geopend. Op 3 min lopen van het strand en een heerlijke plek om te lunchen of borrelen na of tijdens een stranddag. Anders heeft Pier39 ook erg fijn terras!  Zeeduinweg 574,  Almere Duin

BLARICUM BEACH, ZOMERKADE, NAARDERSTRAND – BLARICUM / HUIZEN / NAARDEN

Blaricum-beach-Gooische-Hotspots
Oud-Valkeveen-Gooische-Hotspots

Blaricum Beach heeft helaas dit jaar geen horeca. Zo jammer, want wel een erg fijn strand en komen we dan ook regelmatig. In de avond ook erg relaxed met een pizza of picknickkleed. Heb je een abonnement op Speelpark Oud Valkeveen in Naarden? Dan hier ook een erg fijn strandje, het perfecte uitje voor de zomervakantie. Kids eerst spelen en daarna chillen bij het strand. Vooral als je lekker vroeg gaat, dan heb je het rijk voor je alleen. Een andere fijn  strand is het Naarderstrand, maar helaas wederom geen horeca. Wel klimrekken voor de kids en top om te zwemmen. Op 10 min lopen zit wel Porterhouse in de Jachthaven van Naarden. 

SPIEGELPLAS – NEDERHORST DEN BERG 

Rondom de Spiegelplas in Nederhorst den Berg zijn diverse kleine stranden, welke allemaal geleidelijk aflopen en dus perfect zijn voor met kids. Hier is het Googpad favoriet. Deze vind je in het zuiden van de Spiegelplas in Nederhorst den Berg. Echt een idyllische plek om aan het strand te liggen. 

Verder is bovenaan in de Spiegelplas het Strandje aan het meer. Een heerlijk zandstrand in een prachtig natuurgebied. Het zwemgedeelte is afgeschermd met een houten balk. Vanaf het parkeerterrein is het 10 min lopen. 

Dan heb je ook nog Speelvijver Spiegelplas. Het strand ligt achter Sporthal De Blijk, hier kan je gratis parkeren en in 5 min bent je er. Er is een zandstrand en een ligweide met een voetbalveld en door de vele bomen veel schaduwplekken. Ook een plek die populair is om om te suppen.

LOOSDRECHTSE PLASSEN – LOOSDRECHT / KORTENHOEF

Loosdrechtse-plassen-Gooische-Hotspots

Midden in Oud-Loosdrecht ligt het voor vele welbekende Vuntusstrand. Heerlijk strandje en je kan vanaf daar zo even naar de horeca lopen. Ideaal met kids omdat het geleidelijk afloopt en je kan vaak wel parkeren. Ga je varen? Dan nog veel meer mogelijkheden. Op de Loosdrechtse Plassen zijn diverse eilanden, zoals Markus Pos en Meent (met snackbar). Leg aan met je boot, ga picknicken en neem een verfrissende duik.

Zuidelijk van de Loosdrechtse plassen kan je ook nog naar het zwemstrandje De Strook in Breukeleveen. Er zijn speeltoestellen voor kleine kinderen en een volleybal veldje voor de wat oudere.  Bij Paviljoen de Strook kan je eten, drinken en uiteraard een ijsjes voor de kids scoren. Richting Kortenhoef is er een grote ligweide bij strandje de Zuwe langs de Vreelandseweg (N201). Ook erg fijn, maar kom vroeg want op zomerse dagen is het hier erg druk. Met kids minder relaxt omdat het niet geleidelijk afloopt. 

Wil je iets verder rijden? Dan nog 7 toppers voor je klaar staan! Klik hier voor 7 x de mooiste strandjes net buiten het Gooi. Hier kom je de warme dagen wel mee door toch!? 

Ben je op zoek naar nog meer leuke plekjes met je kids? Kijk dan eens naar de andere artikelen. Veel plezier en mocht je nog bepaalde tips missen, kan je ons altijd mailen op info@gooischehotspots.nl 

 

 

Hier wil je ook naar toe!