Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

NATUURPARADIJS MARKER WADDEN MOET OP JE BUCKETLIST

Op een onbewoond eiland! Een verborgen parel dichtbij huis! Hier hoog op de bucketlist om er een keer te blijven overnachten.....

Op een onbewoond eiland! Een verborgen parel dichtbij ‘t Gooi, op maar 30 min rijden en 45 min varen! Hier hoog op de bucketlist om er een keer te blijven overnachten, maar we gingen er eerst een dagje heen. Ik heb het over de nieuwe eilandengroep De Marker Wadden in Lelystad. Een nieuw stukje Nederland die nog maar net aangelegd is. Uit het Markermeer hebben ze zand, klei en slib gehaald om vijf natuureilanden te creëren. Hierdoor is er een waar natuurparadijs voor planten, insecten, vissen en vogels ontstaan. Ben je niet zo’n natuurfan. Dan ook zeker een aanrader! Alleen al voor de rust en het mooie strand is het namelijk een bezoekje waard! 


Vaartocht
De vaartocht naar de Marker Wadden met de zeilboot Abel Tasman is al een ervaring op zich! Kids en wijzelf waren blij verrast, want we dachten dat we met een saaie ferry zouden gaan. Vanaf Lelystad vaar je in een klein uurtje naar de Marker wadden en bij aankomst wordt je al gelijk enthousiast! Zo mooi gelegen en echt een onbewoond paradijs waar de natuur volop zijn gang is gegaan. Natuurliefhebber of niet, voor iedereen is het een prachtig eiland om te bezoeken! 

Waarom je hier naar toe moet!
Je kan er wandelen, zwemmen, in je eentje in je nakie aan het strand liggen, vogels spotten, gewoon genieten van de rust en stilte, maar ook aan eten & drinken met een schitterend Eiland Paviljoen is gedacht! Er zijn wandelpaden, vlonderpaden, vogelkijkhutten en een uitkijktoren met uitzicht op de prachtige natuur. Je hebt hier echt even het gevoel dat je helemaal alleen op een eiland bent. Helemaal weg van alles en iedereen en alleen maar genieten van elkaar en alle dieren en de pure natuur! Dat wil je toch gewoon!? Wij met ons gezin met Hemelvaart geweest, een prachtige zonnige dag en het was er eentje uit duizenden.

Overnachten?
Dat kan ook op de Marker Wadden? In één van de vier duurzame eilandhuisjes. Ze hebben er echt iets unieks van gemaakt. Prachtig midden in de natuur met veel raampartij en geheel energie neutraal. Huisjes zijn er van 2-5 personen en zo’n geweldig uitzicht. Stel je de zonsondergang hiervoor! 

Kleine tip: boek een jaar van te voren, want erg populair en maar weinig huisjes! Wij ook nog steeds on the hunt..

Bataviahaven, Lelystad – markerwadden

Ook leuk

Populair