Gooische Hotspots

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

Vintage-winkels-meubels-design-in-het-gooi
Meutt, Loosdrecht

10 x DE BESTE VINTAGE SHOPS IN ‘T GOOI & OMSTREKEN

De mooiste vintage interieur pareltjes van ‘t Gooi en net daarbuiten heb ik voor je op een rijtje gezet. Hier helemaal fan van vintage shoppen, en helemaal voor meubels. De mooiste unieke designer pieces voor een prikkie op de kop tikken. Dat wil toch iedereen! Het is altijd even zoeken en vaak ook met lege handen naar huis. Maar soms, dan zo’n pareltje, dat je er nog weken van kan genieten! Want zeg nu zelf 200 euro voor unieke designer stoel die al 10 jaar mee gaat of een tien uit een dozijn stoel van de meubelboulevard die net zo duur is en vaak na een jaar al gebreken vertoond. Laat er afgelopen maand nu ook nog eens een nieuwe vintage hotspot geopend zijn. Lees snel mee! 

Vintage-winkels-meubels-design-in-het-gooi
Loods of Stuff, Baarn (nieuw)
Vintage-winkels-meubels-design-in-het-gooi
Meutt, Loosdrecht

De mooiste vintage interieur pareltjes van ‘t Gooi en net daarbuiten heb ik voor je op een rijtje gezet. 

1. Loods of Stuff – @loodsofstuff – Oud Eemnesserweg 5N, Baarn 
Net nieuw geopend in maart 2022 en nu al een favoriet! Een loods vol vintage, antiek, design, brocante en nog veel meer. Bedrijvenpark Koot, Oud Eemnesserweg 5N in Baarn. Elke zaterdag (en soms ook zondag) open van 10-17 uur.

2. Vintage Mooiste@vintagemooiste Amsterdamsestraatweg 13, Baarn.
Bij toeval ontdekt toen we artwork gingen uitzoeken bij EnkelArt. In hetzelfde gebouw zit deze vintage winkel vol met design pieces! Alleen op afspraak mogelijk. Wil je alvast online kijken? Check dan hun MP account, in mei komt de website online. 

3. Meutt – @meutt_marielle Rading 154, Loosdrecht
Webshop voor vintage schatzoekers, maar soms op zaterdag geopend (check haar insta).  Ook op afspraak is de loods te bezoeken.

4. Jan van IJken Oude Bouwmaterialen –@oudebouwmaterialenRozenbottelberg 1, Eemnes
Hier kwam ik al toen ik in Amsterdam woonde. Van oude deuren tot kranen, tot tegeltjes, apothekerskasten tot kinderspeelgoed tot aan te gekke oude tafels. Vergeet ook zeker Linda’s hoekje niet! 

Vinted-Amersfoort
Vinted, Amersfoort
Vintage-Friends-Amersfoort
Vintage Friends, Amersfoort

Rondje vintage shoppen in Amersfoort? Peace of cake! Ze zitten allemaal op een steenworp afstand van elkaar. Drie van mijn favorieten, zitten dan ook in Amersfoort. 

5. Vint Amersfoort –  @vintamersfoort– Nijverheidsweg-Noord 74 Amersfoort 
Dit is echt een geweldige winkel!  Fantastische mix van industrieel, vintage & design! Loods van maar liefst 1500m2. Afgelopen jaren vaak even langs gegaan op jacht naar mooie treasures! Koffie drinken doe je bij de overburen B.A.S Bites & store. 

6. Vintage Friends@vintagefriends_nl – Textielweg 10,  Amersfoort 
Iets kleiner dan Vint, maar zeker een plek waar ik vaak met een paar items naar huis ga. Ze hebben veel leuke spullen van diverse second hand aanbieders. Iedereen zijn hoekje en ook veel kleinere meubelen, veel boho, vinyl en kleding, maar ook nieuw design! Helemaal into legerkleding en meubels? Dan zeker ook even bij de buren naar binnen lopen van de legerdum. 

7. Spektakel Wonen@spektakelwonen – Chromiumweg 10, Amersfoort
Houd je van uitgesproken vintage design. Van mooie lichtletters, stoere barkrukken en van tijgerprintjes? Dan voel je je hier helemaal thuis! Echt een winkel waar je een x geweest moet zijn, juist omdat ze zulke unieke items verkopen! 

 

janvanijken-eemnes
Jan van IJken, Eemnes
Inboedels & Zo, Kortenhoef
Inboedels & Zo, Kortenhoef

8. Inboedels & Zo – @inboedelsenzo  Koniginneweg 66, Kortenhoef
Tweedehands, retro, vintage, brocante en antiek winkel en verkoopt ook via Marktplaats. 

9. Kringloop Maartensdijk –@kringsloopmaartensdijk – Molenweg 36, Maartensdijk 
Ze noemen zichzelf een Kringloop, maar ze hebben echt meer en beter aanbod. Zeker eentje die in mijn 10 favorieten thuis hoor. Ben je meer van de kringloop? Check dan de 8 fijnstje in ;t Gooi hier beneden in het artikel. 

10. Sam Sam@samsamhilversum – Hilvertsweg 138-140, Hilversum
Meer van de curiosa, en kleine tweedehands items? Dan zeker even rondneuzen in de kleine en overvolle winkel op de zijstraat van de Gijsbrecht van Amstel. Scoor hier vaak mooi serviesgoed! 

sam-sam-tweedehandswinkel-hilversum
Sam Sam, Hilversum
Loods-of-stuff-Baarn-vintage-interieur-winkel
Loods of Stuff, Baarn

Kringloopwinkels 
Echt een koopje op de kop tikken, dan even langs gaan bij de volgende kringloopwinkels. Je moet hier echt net geluk hebben. Kleine items makkelijk te scoren, maar mooie meubels heb ik hier nog nooit gespot. Bunschoten , Amersfoort en Naarden mijn persoonlijke favorieten! 

– Kringloop Euroweg 23, Amersfoort 
– Kringloop Zwaaikom 21, Amersfoort 
– Kringloper, Amsterdamsestraatweg 41, Naarden 
– Kringloop Centrum, Zuidersingel 4, Eemnes
– Kringloop Centrum, Ansjovisweg 38, Bunschoten -Spakenburg 
– Tweedekans Kringloop, Ansjovisweg 36, Bunschoten-Spakenburg 
– Kringloop Centrum – Machineweg 2a, Huizen 

Succes gegarandeerd!

Ook leuk