Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

Broei-Utrecht-vega-vegan

5 x De beste vega(n) restaurants in en om het Gooi

Ben je opzoek naar een vegan restaurant in en rondom het Gooi? Hier vind je de leukste vegan restaurants voor ontbijt, lunch, borrel of diner. Van Hilversum tot Laren en van Amersfoort tot Utrecht. Het is niet alleen maar hip, maar ook zeker lekker om hier te eten. Ga je voor easy of voor de fine dining optie? Alle vijf zijn in ieder geval toppers!

Bij de Tuinman 

Een verborgen parel in de bossen van Hilversum, aan de Hoorneboegse Heide. Het is al een geweldige rit om er naar toe te rijden. De meest heerlijke vega(n) gerechten! Ontbijt, lunch, diner, borrel. Hier is alles mogelijk. Wel alleen in het weekend, maar heeh dat vinden wij niet erg voor zo’n fijne zaak. In de zomerperiode zijn ze soms ook door de week open. Qua eten serveren ze de mooiste kleurrijke groente gerechten, voornamelijk gebaseerd uit groenten en kruiden uit hun eigen moestuin. Van een heerlijke appel-cider taart en vegan banana pancakes tot een Vietnamees omelet.  Ga zeker ook even wandelen op de Hoorneboegse heide, want een prachtig stukje natuur net buiten Hilversum. 

Hoorneboeg 4, Hilversum | Bij de Tuinman

 
bij-de-tuinman-hilversum-gooische-hotspots
Loosdrechtseplassen-10

De Groene Afslag 

De circulaire & multifunctionele hotspot in ‘t Gooi. Duurzaamheid is hier key. Wil je goed plant-based lunchen? Dan zeker weten hier zijn! Er wordt niks op de kaart gezet wat niet lekker is. Voor de niet persee vega(n)s onder ons, yes ook jullie zullen smullen. Wat ook leuk is om te weten: ze schenken alleen Nederlandse topwijnen en daar zit geen Château Migraine tussen. Hier een van onze favorieten wat betreft lunch in het Gooi. De broodjes zijn verrukkelijk en als bite zeker de bloemkoolroosjes eens proberen! Je bent vast net als ons hooked! 

Amersfoortsestraatweg 117, Laren | Groene Afslag 

 
groene-afslag-laren-vega-vegan
groene-afslag-laren-vega-vegan

Kasvio 

In de Metaalkathedraal zit het unieke vegan restaurant Kasvio. Wat btw herbarium betekent. De locatie is ansicht al fantastisch! Industrieel en echt een hidden gem. De chefs laat zich inspireren door lokale biologische tuinbouw, de bossen en het wildplukken. Ze maken de meest mooie en lekkere gerechten. Echt ware kunstwerken. Dus wil je een keer wat luxer uit eten, dan zeker naar Kasvio gaan. 

Rijksstraatweg 20, Utrecht | Kasvio

 
Kasvio-Metaalkathedraal-Utrecht-vega-vegan
Kasvio-Metaalkathedraal-Utrecht-vega-vegan

Broei

Aan de Utrechtse grachten zit BROEI. Eentje die bijna alle vegetariërs wel kennen, want ze koken hier heerlijk avontuurlijk.  Je kan van de menu kaart de meeste lekkere gerechten kiezen. Maar ons advies: Bestel het Chef’s Choice menu, welke bestaat uit zes gerechtjes + een dessert én eventueel een kaasplankje toe. Deze gerechtjes staan niet standaard op de kaart en is elke keer weer een leuke verrassing. De borrelkaart ook erg verrassend en echt een aanrader. Insider info: Er opent binnenkort ook eentje in Amersfoort. 

Oosterkade 24, Utrecht | Broei

 
Broei-Utrecht-vega-vegan
Broei-Utrecht-vega-vegan

Rozey 

All-you can eat en hip? Yes dit kan! Het is niet voor niks dat het hippe en stijlvol ingerichte restaurant in o.a. Delft, Rotterdam en Amersfoort zo ontzettend populair is. Voor een vaste prijs kan je diverse vegetarische/vegan hapjes en drankjes bestellen. Alle gerechten zijn vegetarisch. Veganistisch wordt aangegeven met een klein symbool van een blaadje. Elke ronde kan je maximaal twee gerechtjes per persoon bestellen. Van een broodje pulled jackfruit en een Mexicaanse mini burger tot vegan coquille met ‘Beurre blanc’ en crispy sushirol met soyasaus. En man oh man was zijn ze lekker!  

Kleine koppel 6c, Amersfoort | Rozey

 
Rozey-amersfoort-vega-vegan
Rozey-amersfoort-vega-vegan

Deze zijn ook top!