Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

kerstin-wrba-zeInZepl_Hw-unsplash

Waar haal je de mooiste pompoenen binnen 30km van ‘t Gooi?

De herfst is in volle gang en wat is er leuker dan om pompoenen bij je voordeur te hebben liggen. Onze favoriet is iets verder rijden in Ermelo en Lelystad, maar er zijn ook genoeg plekken iets dichterbij. Het is het ideale herfstuitje (met of zonder kids) en hoe leuk om ze zelf uit te gaan hollen. Check onderstaand lijstje met te leukste plekken in ‘t Gooi & net daar buiten. Van grote pompoenboerderijen tot kraampjes langs de weg! Enjoy!

Pompoenenboerderijen & kraampjes 

Prijzen van pompoenen variëren van €1,50 – €10,00. Van grote veldpompoenen, sierkalebassen tot eetbare pompoenen. Neem cash mee, maar de meeste hebben zelfverkoop via tikkie. Super handig, waardoor je op elk moment van de dag langs kan gaan en bij sommige zelfs 24/7. Een aantal pompoenadresjes zijn echte pompoenboerderij en is er volop keus, de andere is enkel een kraampje (voor de praktische koper). Net afhankelijk van waar je woont en hoe ver je wilt rijden. Onze grote favorieten herken je door een pompoen achter de titel. Wel zo handig, want er zijn genoeg adresjes binnen 30km.

 

4 x Pompoenen in Laren, Baarn & Kortenhoef

Pompoenen-kopen-Gooische-hotspots

Boomkwekerij Het Paviljoen  – Laren    🎃
Klein en erg mooi gelegen. Woon je in de buurt, dan zeker leuk om langs te gaan. Anders even aan je voorbij laten gaan. Niet te veel aanloop, is niet extreem groot en gaat daarom snel op. Alleen op woensdag en zaterdagmiddag is er iemand aanwezig en neem cash mee. Leemzeulder, Laren 

Boerderijwinkel Hoeve Ravenstein – Baarn 
Ze verkopen eetbare pompoenen uit eigen moestuin en voor de liefhebbers hebben ze ook sierpompoenen om eindeloos met te decoreren. Kan je gelijk je andere inkopen doen bij de boerderijwinkel. Of check hun Insta want af en toe ook de zondagmarkt .
Ravensteinselaan 3, Baarn 

Kwekerij Amerpoort- Baarn
Een erg leuke kwekerij in Baarn waar ze in de kassen diverse soorten pompoenen verkopen.  Rondweg 2, Baarn

Kwekerij Ome Joop – Kortenhoef
Jullie kennen Ome Joop wel van de mooiste planten (binnen & buiten) en dit de Place to be tijdens kerst voor de beste kerstbomen. Maar wist je dat ze in de kas ook volop pompoenen hebben liggen. Niet het land op maar wel mooie pompoenen dan hier zijn! 
Kromme Rade 6, Kortenhoef

6 x Pompoenen in Almere, Zeewolde, Lelystad & Ermelo 

Pompoenen van Verduyn Zeewolde    🎃
Onze favoriet dichtbij! Grote pompoenboerderij met volop keus. Je kan vanaf de weg de enorme pompoenvelden zien. Je weet niet wat je ziet zoveel pompoenen. Ook een te leuke kaasautomaat, met overheerlijke Hollandse kazen. Kan je gewoon met tikkie en pinpas betalen. 
Priempad 12,  Zeewolde

Pompoenboerderij van Stee   – Lelystad   🎃
Ze telen hier een groot assortiment aan sierkalebassen en pompoenen. Eigenlijk alle soorten die je maar kan bedenken! Iets verder rijden, maar zeker de moeite waard.  Namelijk een erg leuke plek om naar toe te gaan en zeker één van onze favorieten. 
Zeeasterweg 30, Lelystad

Kapershoeve – Ermelo     🎃
Van september tot november kan je hier pompoenen halen. Erg groot en zeker de moeite waard! Je weet niet wat je ziet. Bij toeval vorig jaar langs gereden en gingen keihard op de rem, want wat een pareltje! Echt een aanrader! 
Telgterweg 253, Ermelo 

Fruithal Smits Aardbeien
Ook hier weer volop pompoenen te koop.  Pompoenen uit Zeewolde van hun buren. Allerlei soorten, voor ieder wat wils.
Sterappellaan 29, Zeewolde

Flevolicious  – Almere
Wil je gewoon praktisch pompoenen halen en dichtbij de deur? Dan zeker hier langs gaan. Op het industrieterrein in Almere een kraampje langs de zaak met volop keus. 
C. Commelinweg 15, Almere

Goudriaan – Almere
Ook op hetzelfde industrieterrein, waar ok veel rozenkwekerijen zitten, zit deze iets gezelligere plek om pompoenen te halen. Leuke stand met super veel keuze. Neem gelijk een mooi bosje rozen mee. Linnaeusweg 2, 1331AC Almere

7 x Pompoenen in Utrecht & Gelderland

Pompoenen-kopen-Gooische-hotspots
Pompoenen-kopen-Gooische-hotspots

Pompoenboerderij Puur van ’t Land – Bunnik    🎃
Zoveel mooie soorten pompoenen bij elkaar.  Eli (jonge jongen) kweekt al 6 jaar lang pompoenen en je ziet de passie ervan afstralen!  Als je in de buurt bent, echt even langs gaan! Rijsbruggerweg 1A, Bunnik 

Pompoenenboerderij Kids de Jong – Ederveen    🎃
Wat een plek! Enorm groot en de allermooiste pompoenen! We zijn er speciaal naartoe gereden en het was zeker de moeite waard! Echt een pompoenenparadijs en zeker weten de mooiste in de regio! Rijksweg 36, Ederveen  (vlakbij Veenendaal) 

Speelgoedhoeve in Maartsendijk     🎃
Hier hebben ze volop pompoenen en kalebassen. Zeker de moeite waard om voor naar Maartensdijk te rijden. Ma t/m zat van 8.30-18 uur.
Dorpsweg 224, Maartensdijk

Tuinderij Eyckenstein – Maartensdijk
Ze hebben een hele kleine selectie pompoenen. Top plek om te onthouden (ook veel fotoshoots gehouden), maar meer een tuinderij dan pompoenkwekerij. Ben je in de buurt dan zeker even langs want een pareltje van een locatie! Dorpsweg 264, Maartensdijk

Pompoenkraam langs de weg – Montfoort
Klein maar fijn, een leuke selectie met pompoenen 
Blokland 42, Montfoort (Utrecht)

Pompoenerie Lopik – Utrecht
Dit was één van onze grote favorieten in Uttecht, maar helaas zijn ze gestopt. Erg jammer! 

Pompoenboerderij van Kessel – Lunteren 
Net naast Barneveld, ligt deze boerderij. Langs de weg verkopen ze volop pompoenen. Neem dan gelijk eieren en aardappelen mee. 
Lage Valkseweg 175, Lunteren

Hier wil je ook naar toe!