Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

lunch-maandag-het-gooi

11 x Lunchen op maandag doe je zeker weten hier!

Hoe lekker om je weekend nog een beetje te rekken door op maandag buiten de deur te lunchen? De maandag is voor je gevoel de dag waarop alles dicht is. Maar we zijn voor je op onderzoek gegaan en goed nieuws want er is genoeg open op maandag in het Gooi en omstreken! Dus de komende 11 maandagen kun je sowieso vooruit met het lijstje hieronder! Er zitten er zelfs een paar bij waar je meteen na de school run naartoe kunt. De maandag starten met een koffietje en lekker blijven zitten tot na de lunch. Enjoy!

Brasserie & Bar Mauve 

Bij Mauve is het altijd top. Of je nou alleen gaat voor een kopje koffie, voor een lunch of diner. Zo’n fijn plekje dit. Ga je voor een Egg’s Benedict, een Avocado Toast of een Salade Niçoise. Favoriet is buiten op het terras. Heerlijk mensen kijken terwijl jij geniet van je carpaccio sandwich. En dat koekje bij de koffie….mmmm! 

Brink 1 in Laren | Brasserie & Bar Mauve
Elke dag vanaf 10 uur

Mauve-laren-gooische-hotspots
Mauve-laren-gooische-hotspots

De Eendracht 

De Eendracht heeft meerdere vestigingen, maar die in Blaricum ligt zo mooi aan de hei. Dus eerst even lekker wandelen over de prachtige hei met een coffee to go. Heb je je beweging voor de dag er weer opzitten. En dan kun je daarna extra genieten van je lunch (zo lekker dat landbrood van bakker Menno). En eindig die lekkere lunch dan met een appeltaart! Want die appeltaart van Femke is écht goddelijk!

Oude Naarderweg 2 | De Eendracht Blaricum
Elke dag vanaf 9h 

eendracht-blaricum-2
eendracht-blaricum-2

De Groene Afslag 

Ga je voor een vegan lunch, dan moet je echt bij de Groene Afslag zijn. Verrassende creaties, waarbij je zeker het vlees niet mist. Wij zijn groot fan, ook onze mannen! Van goed gevulde soepen tot een bagel met roomkaas, gemarineerde wortel, kappertjes en ui. Vergeet niet een heerlijke vers gemaakte lemonade te bestellen, die zijn verrukkelijk! Heerlijk op het terras buiten in de natuur of binnen in de creatieve broedplaats. Altijd druk en gezellig! 

Amersfoortsestraatweg 117, Laren | De Groene Afslag 
ma t/m vrij vanaf 9h en in het weekend vanaf 10h. 

De-groene-afslag-Laren
De-groene-afslag-Laren

Buiten in de Kuil 

Deze spot ligt prachtig in de bossen van Lage Vuursche. De sportievelingen onder ons kunnen hier ook nog eens mountainbiken. Maar heerlijk wandelen is ook zeker een aanrader! Daarna geniet je zeker van je Buiten Burger. En hoe leuk dat je een picknickplek af kunt huren bij Buiten in de Kuil. Jij hebt dan een fijn plekje buiten en zij zorgen voor het lekkers. Ik zeg go go go! De koffie is trouwens ook een aanrader. Die brownie met walnoten is een extra plusje hoor!

Zevenlindenweg 9, Lage Vuursche | Buiten in de Kuil
Ma t/m zat: vanaf 9.30 uur. Zondag vanaf 8.30 uur

buiten-in-de-kuil
Buitenindekuil-binnen-restaurant

Foodhall MOUT

Bij Mout hebben ze zoveel lekkers op de kaart! Dus mocht je niet goed kunnen kiezen dan heb je zeker een goede reden om terug te gaan. Vergeet de Ruby Rose smoothie niet! En geniet van de gave tent, want dat is Mout zeker. Na de lunch nog even shoppen en zo maak je zelfs van een doodgewone maandag een topdag.

Marktplein 1, Hilversum | Foodhall MOUT
Elke dag geopend vanaf 9 uur

 

 

Foodhall-Mout-Hilversum
Foodhall-Mout-Hilversum

Meddens

Meddens is zeker één van dé hotspots in Hilversum! Ze hebben hier zoveel fotogenieke hoekjes en er zijn meerdere etages. En een top plek voor koffie, lunch, diner, borrel of een feestje. Hoe fijn dat ze ook nog eens een uitgebreide lunchkaart hebben en aan de vega’s onder ons hebben gedacht.

Kerkstraat 112 in Hilversum | Meddens
Elke dag geopend vanaf 11 uur

Meddens-HIlversum-Gooische-Hotspots
Meddens-HIlversum-Gooische-Hotspots

Boetiekhotel & Restaurant De Kastanjehof 

Een hotel is sowieso een goed idee, want elke dag open en dus ook op maandag een top plek voor een lunch. De Kastanjehof is zo mooi geworden na de verbouwing. Eerst even lekker wandelen in de mooie bossen en daarna door het mooie, pittoreske straatje van Lage Vuursche. Bij de Kastanjehof kun je daarna heerlijk genieten van je lunch. Tip: ga voor bruin landbrood met makreel salade.

Kloosterlaan 1, Lage Vuursche | De Kastanjehof
Elke dag geopend vanaf 10 uur

kastanjehof-lage-vuursche
Kastanjehof-Lage-Vuursche-restaurant-hotel

Restaurant Vuur

Wil je iets chiquer lunchen? Dan zit je goed bij Restaurant Vuur. Naast lunch, ook een top plek voor een borrel en diner. Het ligt naast het mooie Kasteel Hooge Vuursche. De club sandwich vitello is een aanrader! En elke keer kun je weer een ander plekje opzoeken; in het restaurant, bij de open haard of op het terras. Keuze genoeg!

Hilversumsestraatweg 4, Baarn | Restaurant Vuur
Elke dag geopend vanaf 11 uur

Restaurant-Vuur-Baarn
Restaurant-Vuur-Baarn

Vesting Hotel & Restaurant 

Ook hier geldt weer dat je bij een hotel elke dag terecht kunt en dus ook op maandag. Yes! Vesting Hotel ligt midden in een van mijn favo dorpen Naarden-Vesting. Sowieso al leuk om hier een rondje te lopen. Flammkuchen en broodje avocado zijn een van de aanraders op de uitgebreide kaart. Dus op naar dit stoere restaurant in deze vestingstad. In de zomer ook een heerlijk terras! 

Raadhuisstraat 1, Naarden | Vesting Hotel  
Ma t/m vrij vanaf 7h, in het weekend vanaf 8h

Vestinghotel-Naarden-terras-2
Vestinghotel-Naarden-openhaard-6

Café ‘t Bonte Paard

‘t Bonte Paard is een begrip in Laren. Deze bruine kroeg bestaat al sinds 1739 en staat bekend om z’n ruime assortiment aan tosti’s. Maar ze hebben zoveel meer op de kaart. En het terras is er een van ‘zien en gezien’ worden en check zeker de mooie auto’s die voorbij komen rijden. Eten en rondkijken, echt een top combinatie!

Naarderstraat 1, Laren | Café ‘t Bonte Paard
Ma t/m zat geopend vanaf 8 uur, zondag vanaf 10 uur

Bonte-paard-Laren
Bonte-paard-Laren

Café Moeke Spijkstra

Moeke mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Want dit is zeker een begrip in Blaricum! Ze staan bekend om de tosti’s en de uitsmijters! Ook al zijn wij hier ook groot fan van de garnalenkroket met truffel en het broodje ossenworst. Met goed weer kan je ook heerlijk vertoeven op het terras of onder de tent. Liever dineren?Dan zeker de daghap en de dinerkaart in de avond ook een echte aanrader

Torenlaan 10, Blaricum | Café Moeke Spijkstra
Ma t/m vrij vanaf 8.30, in het weekend vanaf 10h

Moeke-Spijkstra-Blaricum
Moeke-Spijkstra-Blaricum

Deze zijn ook top!