Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

militair-museum

7 x De leukste musea om met kinderen naar toe te gaan

musea | kidsproof | gooi & omstreken

Op zoek naar een leuk museum om met de kids of je neefje of nichtje naar toe te gaan? Met deze zeven toppers heb je gegarandeerd een geweldige dag! Allemaal in het teken van kids en ze kunnen helemaal los gaan en kabaal maken! Yes deze musea zijn gewoonweg gemaakt voor kids. Tip: Reserveer tijdig een timeslot.

WonderExperience – Amsterdam
Houd je van roze en over the top foto’s?  Dan is dit interactieve Instagram museum helemaal the bom, zoals mijn kids het zeggen. Duik in een zwembad van roze marshmallows, dans onder een glinsterende hemel, teken op de muren. Ze hebben mar liefst 15 interactieve ruimtes. Ben jij en je kindje ook dol op rolschaatsen? Koop dan een combiticket met de Rollerdreams waar je helemaal los kan gaan in discosferen. Let op er zijn voor kinderen en in vakanties speciale kids timeslots.

Mobility Experience Move – Amsterdam
Naast het Olympisch Stadion zit Move, het mobiliteits museum van Pon. Kids van ongeveer 6-14 jaar kunnen helemaal los gaan met alles, maar dan ook alles wat met mobiliteit te maken heeft. Interactief en uitdagend. Van een auto zonder stuur, games, films en een spel waarmee je kunt testen hoe snel jij reageert in het verkeer. Daarna heerlijk samen een taartje eten of lunchen bij Wils Bakery Café

NEMO Science museum – Amsterdam
Science center NEMO is een geweldig museum voor kinderen die nieuwsgierig zijn en wil weten hoe dingen werken en ontstaan. Van hoe werkt bliksem tot hoe werkt een satelliet? Bij NEMO mag je alles aanraken en uitproberen, wat voor kinderen al helemaal het einde is! Sowieso een te gaaf gebouw en het uitzicht vanaf het terras bij het restaurant is voor de kids altijd erg indrukwekkend

Aviodrome
militair-museum
spoorwegmuseum

Nijntje Museum – Utrecht
Het Nijntje museum is het allerleukste museum voor peuters en kleuters. Als je hier naar toe gaat, zie je ze zo enorm genieten! Ook een tip voor opa en oma’s en ooms en tantes want je hebt geen kind aan ze als je hier bent! 

Spoorweg museum – Utrecht 
Wat een geweldig museum, een pracht van een gebouw met grandeur uit vervlogen tijden. Interactief, je kan in veel treinen een kijkje nemen en er is een ruimte waar je zelf stroom kan opwekken, uitvinden hoe magneten werken en nog veel meer. Kids loved it en ik btw ook! 

Nationaal Militair Museum – Soest 
Het Nationaal Militair Museum is ondergebracht in een spectaculair gebouw op het terrein van de voormalige Vliegbasis Soesterberg. De grote hal met een F16, helicopters en vliegtuigen is erg indrukwekkend. Denk wel het favoriete museum van onze kids. Combineer je bezoek met speeltuin en restaurant Soesterdal

Luchtvaartmuseum Aviodrome – Lelystad airport 
Leer alles over vliegtuigen en vliegen in de Aviodrome! Van helicopters tot passagiersvliegtuigen en van straaljagers tot aan een spaceshuttle. Ervaar het zelf en stap aan boord van een Boeing 747, vliegt de wereld over in een flight simulator en verlaat de aarde als astronaut. Voor de kinderen genoeg (interactief)vertier en een leuke buitenspeeltuin. Aanrader dus!

Deze zijn ook top!