Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

winter-circus-hilversum-kerstvakantietip
blik-en-burgers-zeist-speeltuin-en-speelhoek-gooische-hotspots
ijsbaan-laren-wintervillage

#kerstvakantie  #kidsproof  #gooienomstreken

Leukste activiteiten met kids tijdens de kerstvakantie

1.   Wereld Kerstcircus in Carré Amsterdam
Een te gek uitje met de hele familie tijdens de donkere dagen en dit keer helemaal in winterse sferen. De magie van het circus is onvergetelijk! De blije koppies van je kids en de lach op je eigen gezicht. Van 24 december t/m 8 januari strijken maar liefst twee circussen in onze omgeving neer. Ga je naar het gemoedelijke magische Wintercircus in Hilversum?  Of naar de 36ste editie van het grandioze Wereldkerstcircus in Carre, waar je versteld staat van acts van wereldklasse vol spanning, schoonheid en sensatie! Een show waar je bij geweest wilt zijn! Wij gaan naar beide, dus zegt genoeg! 

2. Pop-up ijsbanen in het Gooi & Omstreken
Ga schaatsen bij de prachtige ijsbanen in Laren, Zeewolde, Zeist, Nederhorst den Berg of Bussum en eindig met gluhwein en warme chocolademelk. Of ga naar het Spoorwegmuseum die helemaal omgetoverd is als ‘Winter Station in Utrecht.

3. Kerststal – Baarn & Zeewolde
Levende kerststal ? Ga dan op 25 of 26 december naar  Hans & Grietje in Zeewolde of t/m 7 januari naar de levende kerststal bij Hoeve Ravenstein in Baarn. Altijd zo mooi en het ideale uitje met de kids.

4. Winterparadijs Paleis Soestdijk – Baarn  &  Kerst op Slot Zuylen – Oud-Zuilen
Van 16 december t/m 8 januari 2023 verandert Paleis Soestdijk in een sprookjesachtig Winter Paleis. Het paleis wordt spectaculair uitgelicht en een aantal zalen zijn compleet in Kerststijl te bewonderen. Top uitje met de kids, want je kan ook genieten  van een warme choco of marshmallow in het knusse bos. Tot 30 december is Slot Zuylen ondergedompeld in kerstsferen; een grote boom op het voorplein en bomen, kerststukken en lichtjes in het huis. Een perfect familie uitje in de kerstvakantie

5. Kerststallenroute -Baarn
Dit is echt een gezellig gezinsuitje tijdens de kerstvakantie. Wacht even tot het donker wordt, want dan ziet het er natuurlijk nóg mooier uit.  Elk jaar komen er weer meer kerststallen bij en elk jaar ziet Baarn er daardoor nóg gezelliger uit zo rond de feestdagen. Insider tips? Met o.a. een tram die de route rijdt en de mooiste straten? Check hier voor meer info.

Buitenindekuil-lagevuursche
winterparadijs-paleis-soestdijk
ouwehands-dierenpark-rhenen-light-nights

6.  Speeltuin & Restaurant Blik & Burgers – Zeist 
Hoe fijn om de dag te beginnen met vrienden en kids bij een ultieme kidsproof hotspot? Kinderen spelen in de speeltuin, of binnen in de speelhoek of laat ze koekjes bakken en jullie bij kletsen over de kerstdagen. Waar anders dan bij Blik & Burgers in Zeist. 

7. Ouwehands dierenpark & Light Nights –  Rhenen
Wil je iets speciaals doen met de kinderen en niet erg om 45 minuten te rijden? Dan zeker naar de Light Nights in het Ouwehands Dierenpark gaan. Naast het bezoeken van de te lieve panda, en alle andere dieren, kan je als het donker wordt meer dan 40 handgemaakte lichtobjecten bewonderen. Echt magisch en onze kinderen willen dit jaar weer! Zegt genoeg! Tijdens de gehele kerstvakantie t/m 7 januari. Met een combi-ticket kun je vanaf 15:00 naar binnen en ’s middags ook nog de dieren zien. 

7. Kerst wandelen met familie en vrienden
Ga wandelen met de kids, familie en vrienden tijdens Eerste of Tweede kerstdag of in de kerstvakantie in de prachtige bossen van Lage Vuursche en warm op bij Buiten in De Kuil, Restaurant De Kastanjehof of Theehuis ‘t Hooge Erf. Of ga de bossen in bij Kasteel Groeneveld en ga marshmallows roosteren met de kids op de binnenplaats bij Grand Cafe Groeneveld. Liever naar de heide? Dan is de Bussumerheide in Bussum een aanrader met Heidezicht of de Tafelbergheide in Blaricum bij De Eendracht eendracht of de Hoornehoegseheide in Hilversum en strijk erna neer bij Bij de Tuinman (dicht tussen kerst & oud & nieuw) of op de Zuiderheide in Laren bij Theehuis ‘t Bluk. Meer wandel + borrelspots in o.a. Baarn, Naarden en ‘s Graveland? Deze vind je in dit artikel. Check op Instagram hun openingstijden tijdens de feestdagen en tussen kerst en Oud & Nieuw, want deze kunnen afwijken. 

8. Naar een familiefilm in het Filmtheater in Hilversum 
Tijdens de feestdagen en in de kerstvakantie staat er weer geweldige familiefilms op het programma. Met o.a. Yuku en de Himalayabloem (4+), Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland (5+), Knor en Koning worst (6+) en Comedy Queen (9+) of regel een oppas en ga samen of met vrienden naar de voorpremiers van de nieuwe film van Steven Spielberg: The Fabelmans. Of kijk bij de andere filmtheaters of bioscopen bij jou in de buurt. 

9. Indoorspeelpark Play-in – Utrecht
Slecht weer een geen idee wat te doen? Dan zeker naar Utrecht rijden naar Play-in. In deze indoor speelhal kan je vanaf alles doen. Ze hebben een indoorspeelparadijs voor kinderen tot een jaar of 9. Of boek tickets voor het trampolinepark? Kids van het gamen? Dan zeker naar het Arcadehal gaan! Klimmen? Dan naar de klimmuur gaan. Oudere kids of met vrienden? Dan de escape room of VR ook echt super! Ze hebben ook nog eens de leukste activiteiten op het programma tijdens de kerstvakantie. Gaan dus/?! Check hun website hier

10. Kids Bootcamp & clinics – Blaricum 
De kerstvakantie staat voor de deur en dat betekent dat er weer sportieve activiteiten op de Tafelbergheide worden georganiseerd door Lorenzo.Voor de kids van 4 t/m 8 jaar staan er meerdere clinics op het programma. Voor de oudere kids van 9 t/m 12 jaar worden er kids bootcamps georganiseerd. Kan jij even afspreken met vrienden bij De Eendracht terwijl de kids zich vermaken bij Lorenzo en zijn team.  De exacte data en tijden kan je hier vinden. 

11. Muziekfestival Live 2000 – Hilversum 
Van 27 t/m 30 december vindt het Muziekfestival Live 2000 op het Marktplein in Hilversum plaats. Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de Lijst der Lijsten. Dit is dé plek waar je kan luisteren naar liveoptredens van tribute bands en je je muziekkennis kan testen met de hilarische pop quiz. Volop leuke activiteiten in het centrum met ook winkeliers en horeca die mee doen met de Top 2000. Plof neer in het rode pluche bij Filmtheater Hilversum of dans jij de avond uit bij De Vorstin met een knallend concert? Alle activiteiten vind je hier

 

Maak er een mooie kerstvakantie van! En je weet het, zoek ook zeker op de website naar tips, want er zijn er genoeg!

Liefs,

Inge & Linda 

Andere pareltjes