Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

VYR-Hilversum-fine-dining-gooische-hotspots
Meddens

#kerstdiner  #kerst  #tgooi  #kerstbrunch

De leukste restaurants voor een kerstdiner of kerstbrunch in ‘t Gooi

Niemand kan er omheen, we hebben zoveel goede restaurants in het Gooi en net daar buiten. Maar naar welke ga je nu met Kerst? Laten wij je een beetje helpen, hier ons kerst inspiratielijstje met alleen maar de beste restaurants. Ook nog eens gerangschikt, hoe mooi is dat! Twijfel je nog? Het enig wat je hoeft te doen is op de link van het restaurant te klikken voor het gehele menu + reserveren. En sla hem op voor komend jaar want dit zijn sowieso toppers van restaurants waar je een keer wilt dineren in 2023! Liever thuis genieten van alle mooie kookkunsten van de Gooische Horeca? Bekijk dan het artikel: De lekkerste kerstdiners voor thuis.

Hip & Happening 

VYR – Hilversum (foto 1)
Eén van mijn persoonlijke favorieten wat betreft fine dining van 2022 is zeker weten VYR. Een menu waar je u tegen zegt en de zaak zelf, een plaatje (foto 1)! Op open vuur worden de mooiste gerechten voor je bereid. Om je vingers bij af te likken, trust me. Lunch vanaf €62,50 p.p. en diner vanaf €75,00 p.p. Het menu vind je hier.
Groest 21, Hilversum // vyrhilversum.nl

Wijnbar en Restaurant Roemer – Utrecht (foto 2)
Nog zo’n topper! Fine dining met of zonder wijnarrangement. Eentje die je nog lang zal herinneren, want je wordt hier helemaal in de watten gelegd. Nog maar een jaar open, maar nu al groot favoriet. Geniet van een 5 tot 8 gangen diner vanaf 62,00 p.p. Niet voor niks een wijnbar, dus ook diverse wijnarrangementen mogelijk. 
Berlijnplein 2, Utrecht // roemer-utrecht.nl

 

Old time favorites 

Vlaar – ‘s Graveland
Een top zaak, met fantastische gerechten. Van een sneak preview diner op kerstavond, tot een een feestelijke kerstlunch of gastronomisch kerstdiner op beide kerstdagen. Ze serveren een 4 gangen kerstmenu voor 67.50 p.p. (ook vegetarisch mogelijk).
Noordereinde 129, ‘s-Graveland // restaurantvlaar.nl

Rust Wat – Blaricum
Blijft een favoriet als het op klassiek aankomt. Ga je voor exclusief dineren binnen in het restaurant of voor dineren in de pop-up domes aan de vijver? Een 4-gangen lunchmenu voor 65,- of een 5-gangen dinermenu voor 79,50. Ook een vega menu beschikbaar.
Schapendrift 79, Blaricum // restaurantrustwat.nl 

De Kastanjehof – Lage Vuursche 
Eerst wandelen en dan aanschuiven bij de Kastanjehof om kerst te vieren. Ideaal toch?! Met een 4-gangen menu voor €65,- p.p. en 5-gangen menu voor €75,- p.p.
Kloosterlaan 1,  Lage Vuursche // dekastanjehof.nl

Restaurant De Lage Vuursche  – Lage Vuursche (wachtlijst)
Klassiek genieten op 24 en 25 december bij De Lage Vuursche. Ze serveren een fantastisch 4-gangen kerstlunch (€62,50 p.p) en een 6- gangen kerstdiner ( € 89,50 p.p.)
Dorpsstraat 2, Lage Vuursche //vuursche.nl 

Dudockx (live muziek) 
Een kerstlunch of diner met live muziek? Dat kan dit jaar bij Dudockx. Een 6-gangen lunchmenu voor 99,- p.p en een 8-gangen dinermenu voor 150 p.p. Op 1e kerstdag is Davy Miller de man die voor de muzikale noot zorgt, terwijl je geniet van onze culinaire kerstlunch of -diner. Op 2e kerstdag zal singer/songwriter Marcel Luntungan met zijn warme stem en prachtige akoestische gitaarklanken het diner begeleiden. 
Vreelandseweg 50, Hilversum // dudockx.nl 

Vuur – Baarn

Ze zijn dit jaar geopend op Kerstavond en Eerste Kerstdag. Naast de normale menukaart, serveren ze ook feestelijke klassiekers en Kerstgerechten. Hilversumsestraatweg 4, Baarn // restaurantvuur.nl

Arsenaal Restaurants – Naarden Vesting
Net als ieder jaar heeft Arsenaal Restaurants weer een prachtig Kerstmenu. Geniet van een fantastisch 6-gangen diner voor 99,95 p.p.  Kooltjesbuurt 1, Naarden-Vesting // arsenaalrestaurants.nl

 

Populair 

Restaurant Bloei / Flora Batava – Nieuwersluis
Bij Restaurant Bloei kan je heerlijk dineren in de kas met uitzicht op de Vecht. Het boutique hotel waar het restaurant gevestigd is, is al een sprookje met kerst. Laat staan het 5 -gangen kerstdiner met live muziek voor €100,- p.p. Liever wat rustiger, dan is er ook een kerstlunch voor 55,- p.p.  
Rijksstraatweg 6, Nieuwersluis // florabatava.com

Theetuin – Eemnes
Op eerste kerstdag pakken ze uit en verrassen de chef-koks je met een tafel vol verfijnde gerechten in een feestelijke ambiance met live muziek en een brandende haard in de geweldige kas. Kerstdiner voor €60,- p.p. Er is ook een kids kidsmenu voor €20,-. De kerstlunch is helaas al uitverkocht.
Meentweg 131, Eemnes // theetuineemnes.nl

De Krachtcentrale – Huizen 
Stoere plek voor een kerstdiner. Je kan kiezen uit een 5 of 6 gangen kerstdiner op 1ste en 2de kerstdag. Vanaf €59,50 p.p.  Tevens bieden ze op beiden kerstdagen een verkleinde dinerkaart als optie. 
Havenstraat 76Huizen// caferestaurantdekrachtcentrale.nl

Brasserie Monsees – Hilversum
Een all-time favorite hier. Gelegen in de idyllische Biersteeg. Nog maar een jaar open en onze bezoekjes niet meer op 1 hand te tellen. Sander en zijn team serveren beide kerstdagen een overheerlijke kerstmenu (lunch en diner). Een 4 gangen menu vanaf €55,00 p.p. (ook vega(n) opties. 
Biersteeg 10  // brasseriemonsees.nl

Moeke Spijkstra – Blaricum (live muziek) 
Op Kerstavond kan je a-la-carte dineren en traditioneel getrouw is Moeke op Tweede Kerstdag geopend met een speciaal menu. Geniet van heerlijk eten en live muziek door De Big Swingers. Ga je voor een 5-gangen kerstdiner op 26 december voor €79,50 p.p of voor de kerstbrunch €32,50 p.p.  Nog in voor een feestje? Vanaf 21:30 is er een grote Christmas Party met volop kersthits. 
Torenlaan 10, Blaricum // moekespijkstra.nl

Restaurant Parc – Hilversum
Fine dining op een prachtige locatie. Op zondag 25 en maandag 26 december serveren ze een 5 gangen kerstmenu met amuse en prè dessert voor €85,- per persoon. Ook een vegetarisch kerstmenu mogelijk. Havenstraat 58, Hilversum // restaurant-parc.nl

Meddens – Hilversum (foto 3)
Zoals elk jaar zijn pakken ze met kerst weer groots uit. Overal waar je kijkt zie je kerstdecoratie, I love it! Ga je op 24 december voor de VISSA ‘The Christmas Edition’ of met Tweede Kerstdag voor de “Meddens Piano Lunch” met Kim de Boer of in de avond het Meddens Kerstdiner? 
Kerkstraat 112, Hilversum // meddenshilversum.nl

Vroeg – Bunnik 
Op beide kerstdagen kan je bij Vroeg terecht. Zo onwijs gezellig in de gave oude boerderij vol kerstversiering. De lunch is al volgeboekt, maar nog een aantal plekjes vrij voor het feestelijke 5-gangen kerstdiner. Ook een vegetarische optie beschikbaar. Kids mee? Kan hier gewoon, want ook aan hun is gedacht met een speciaal kids kerstmenu. Love it!
Achterdijk 1, Bunnik // vroeg.nl 

A-fusion – Naarden-Vesting of Loosdrecht
Geen speciaal kerstmenu, maar heeh dat maakt ons niks uit. Dit is gewoon de lekkerste fusion in het Gooi. Hoe beter om hier te genieten met Kerst. Of bestel lekker op 3de kerstdag voor op de bank bij een kerstfilm. Marktstraat 30, Naarden // a-fusion.nl 

Brasserie & Bar Mauve – Laren
Je kan bij Mauve naast het à la carte menu ook heerlijke klassieke “Kerst-gerechten” als paté, biefstuk van hert en desserts als chocolade fondant of “snowball” van omelette sibérienne bestellen. Voor kerstbrunch & kerstdiner zijn ze beide kerstdagen geopend. 
Brink 1, Laren // mauve.nl 

Maximiliano – Laren 
Ga kerst vieren bij de Italiaanse klassieker: Maximiliano. Van 24 t/m 26 december kan je voor € 85,- p.p. genieten van een exclusieve kerstmenu (diner of lunch). De mooiste gerechten komen voorbij, zoals je gewend bent bij Cami. 
Brink 10e, Laren // maximiliano-laren.nl

PorterHouse – Huizen, Naarden of Weesp Ga je op 1e & 2e kerstdag voor je favoriete a la carte gerecht of voor het 3-gangen kerstmenu? Volwassenen €55,- en kinderen €19,-. Aantal dagen eerder al genieten? Dit kan tijdens de kerstdinnershow op 22 en 23 december met een meeslepende, mysterieuze en humoristische voorstelling met zang, LIVE muziek én een 3-gangen diner bij PorterHouse Huizen. In Naarden en Weesp ook lunchmenu tijdens de kerstdagen.
Huizen, Naarden en Weesp // porterhouse.nl

Ron Gastrobar – Laren 
Geen poespas en speciale kerstmenu’s, gewoon genieten van de moderne Indonesische keuken. Van 23 december t/m 1 januari kan je in een totaal versierde zaak dineren.
Brink 18a, Laren // rongastrobar.nl/laren

Primo – Hilversum
Maak er een mooie Italiaanse Kerstavond van bij Primo. Een 4 gangen dineren voor €49,95 en een luxe diner voor €99,95, Voor de kids een speciaal kindermenu voor €14,95. Ook af te halen, check hier.
Groest 9b, Hilversum //primohilversum.nl

 

Yess, ook wij vergeten met alle mooie restaurants wel eens eentje. Staat je ultieme favoriet er niet tussen? Laat het weten via info@gooischehotspots.nl of stuur een DM via Social media 

Andere pareltjes