Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

Henschotermeer-Woudenberg-Bounty-eiland-Utrechtse-Heuvelrug-Remco-Bouwman

Tropisch paradijs: Het Henschotermeer- Woudenberg

Dit pareltje is echt de verrassing voor iedereen die ik het vertel. Midden in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug ligt namelijk een prachtig meer omgeven door dennenbomen. Ik heb het over het Henschoter Meer in Woudenberg! Het lichte uitgestrekte zandstrand, het heldere blauwe water.  It just feels like the Caribbean.

De droneshots van Remco lijken toch net op die van een bounty eiland? Deze plek wordt dan ook niet voor niks vaak als fotoshoot locatie gebruikt. Op een zonnige zomerse dag waanzinnig, maar ook tijdens de koudere dagen een pracht plek om te wandelen & een warme choco te doen. 

Laten ze nu ook nog eens een Californian style beachtent hebben: Het Oude Strandhuys! Het menu kan nog wel wat beter, maar ach al blij dat er iets is voor een simpele lunch. Het uitzicht en de locatie maakt alles goed! Een drankje en de zonsondergang mee pakken is hier echt een aanrader! In de zomer straat er ook de ijstruck van “ik smelt voor jou”. Die naam alleen al! Tip: ga erheen om een rustige ochtend en dan voelt het net vakantie! Het is een recreatiegebied dus neem zeker je badkleding en lakentje mee voor een frisse duik!

Henschotermeer-gooische-hotspots
Henschotermeer-Woudenberg-Bounty-eiland-Utrechtse-Heuvelrug-Remco-Bouwman
Henschotermeer-Woudenberg-Bounty-eiland-Utrechtse-Heuvelrug-Remco-Bouwman

ENTREE
Van 1 april t/m 30 september geldt er een entree van € 3,25 p.p. (> 3 jaar) en parkeerkosten vanaf €3,- Vanaf oktober is er gratis entree en dan is deze paradijselijke plek ook schitterend met alle herfstkleuren- en bladeren! Na een wandeling kan je opwarmen bij Het Oude Strandhuis  met Irish Coffee, warme chocolademelk, verse pompoensoep of een hotdog de luxe. Vanaf oktober zijn ze in weekenden & vakanties op drogen dagen geopend! Check voor vertrek hun Insta 

WILDE PLANNEN
Er zijn grotere plannen met dit gebied, waaronder een strandpaviljoen en natuurhuisjes. Maar of dit allemaal doorgaat. Ik hoop van niet! Al meerdere jaren zijn ze hier mee bezig. Juist dit gebied puur natuur blijven en geen recreatiegebied. Tot nu toe alle jaren tegen gehouden, maar afgelopen weken weer extra in het nieuws. Wil je dit natuurgebied ook behouden? Vul dan deze petitie in! We keep you posted. 

Henschotermeer
De Heygraeff 2, Woudenber

Deze zijn ook top!