Iedereen kent de Michelinster wel, maar de Gault & Millau? Deze ranking is net een tikkeltje minder high-end en iets laagdrempeliger. Krijg je 10 punten of meer, dan krijg je de Gault & Millau waardering. Je kan hier meer dan trots op zijn. De diverse rankings geven aan tot welk niveau ze behoren. Krijgt een restaurant 19 punten of meer, dan behoort het tot de absolute top van Nederland. Welke ‘Gooische’ restaurants zijn volgens Gault Millau het bezoeken waard. Lees snel mee. Tevens worden er awards uitgedeeld en maar liefst twee noemenswaardige werden in onze regio uitgedeeld. Het beste dessert van Nederland, haal je volgens hen bij Chef-kok Ollie Schuiling van Kasteel Heemstede in Houten. De beste gastvrouw van 2023 is Caroline Berends-Proot van De Nederlanden in Vreeland.



Ranking
10, 11 en 12: Restaurant van een eerlijk tot interessant niveau
13 en 14: Goede, verzorgde tafel, betrouwbaar en soms origineel
15 en 16: Restaurant of brasserie die een bijzondere keuken brengt
17 en 18: Zeer grote tafel, memorabele herinneringen
19 en 20: De onbetwistbare top
Top ranking – Gooi & Omstreken
- ‘t Nonnetje – Harderwijk 18|20
- La Provence – Driebergen-Rijsenburg 17|20
- De Nederlanden – Vreeland 17|20 + Gastvrouw van het jaar 2023
- Kasteel Heemstede – Houten 17|20 + Beste dessert van het jaar 2023
- ’t Amsterdammertje – Loenen aan de Vecht: 16.5|20
- Tante Koosje – Loenen a/d Vecht 15.5|20
- De Saffraan – Amersfoort 15.5|20
- De Burgemeester – Linschoten 16|20
- Voltaire – Leersum 15.5|20
- Basiliek – Harderwijk 15|20
Awards in de regio
- Caroline Berends-Proot – De Nederlanden, Vreeland a/d Vecht – Gastvrouw van het Jaar 2023
- Ollie Schuiling – Kasteel Heemstede, Houten – Dessert van het Jaar 2023



Normale ranking – Gooi & Omstreken
- Het Spiehuis – Soest 14.5|20
- Merlot – Amersfoort 14.5|20
- The Red Sun – Blaricum 14|20
- Soigné – Bussum 14|20
- Tollius – Amersfoort 14|20
- De Zusters – Maarssen 14|20
- Auguste – Maarssen 14|20
- De Witte Zwaan – Bilthoven 14|20
Wil je de overige restaurants met een score van 10-13 ook weten? Check dan de website van Gault Millau? OF het artikel: