Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-restaurant-bloei
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis

#restaurant #aandevecht #Nieuwersluis  #terras  #vechtstreek 

Flora Batava – Nieuwersluis 

Ben je op zoek naar een unieke bestemming voor een staycation en houd je van rust, natuur, elegante hotels en varen? Dan heb ik dé perfecte plek: Boutique hotel Flora Batava. Een nieuw pareltje op maar een half uurtje rijden van ‘t Gooi op de grens van Nieuwersluis en Breukelen. Flora Batava is de perfecte plek voor een weekendje of zelfs paar dagen Vechtstreek. Om culinair te genieten, te varen over de Vecht en op ontdekking te gaan in de mooie rond liggende dorpen. De eeuwenoude villa aan De Vecht heeft een imposante oprijlaan, grote bloeiende tuin met vijver en terras, geweldig restaurant, dreamy theehuis en een prachtig uitzicht op de Vecht. Je herbeleefd de rijkdom van vroeger als je hier verblijft. Wil je niet blijven overnachten?  Je kan ook gewoon op ‘bezoek’ bij deze prachtige locatie om te  lunchen, genieten van een high-tea (met vriendinnen of voor een babyshower) of ga borrelen met een te lekkere borrelplateau in het restaurant of op het terras aan de Vecht. Wil je er-op-uit en de Vechtstreek verkennen. Klik dan hier & hier.

Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis-sloep-huren-varen-gooische-hotspots
Flora-batava-boutique-hotel-nieuwersluis

Overnachting met grandioos uitzicht op de Vecht 

Wat een adembenemend uitzicht op de vijver en de Vecht heb je vanaf de suite op eerste verdieping! De suite is ruim, heeft veel ramen en een hoog plafond en heel belangrijk er ligt een heerlijke badjas op je te wachten. Dat toch het ultieme hotel gevoel als je het mij vraagt. Na een nacht heerlijk geslapen te hebben, wordt je wakker met fluitende vogeltjes en een grandioos uitzicht. Een luxe ontbijtbuffet staat voor je klaar bij Restaurant Bloei in de kas. Met je hele gezin? Ze hebben ook familiekamers. 

Verhaal achter Flora Batava 2021

Hoteleigenaar Inge had de droom om ooit een huis aan de Vecht te kopen. Na lang zoeken (want dit wil iedereen wel) stuitte ze op de vervallen Buitenplaats de Vijverhof, waar jaren niks aan was gedaan en helemaal was vervallen en de tuin was over begroeid. Ze zag gelijk de charme van het pand en de locatie en besloot haar baan in de interieur op te zeggen en een hotel te beginnen en ze had gelijk een plek voor haar eigen huis! In 2019 begon de renovatie en na vele jaren verbouwen, gingen ze vorige jaar in maart  open. Een plek met een rijke botanische historie, want bij Flora Batava werd ooit de eerste ananas van Europa geweekt. Hoe bijzonder. Erg leuk om te zien dat de ananas en botanische gevoel terugkomt in het logo en in het interieur van het hotel. Het gehele hotel ook zo in detail ingericht, luxe, elegant en chique. Dat kan je ook wel aan iemand overlaten die jaren in de interieur industrie heeft gewerkt!  

Florat Batava
Rijksstraatweg 6, Nieuwersluis

Andere pareltjes