Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

de-zeven-uitkijktoren-appelscha

Cityguide Appelscha & omstreken: Friesland

vakantiewoning | staycation | Friesland
cityguide-appelscha-friesland
cityguide-appelscha-friesland

#staycation  #vakantievilla  #weekendjeweg  #Friesland

Hotspotguide Appelscha & omstreken

Wil je er-op uit tijdens je verblijf in Eco Resort Brinckerduyn of een ander vakantiehuis in de omgeving van Appelscha? Check hier dan onze persoonlijke tips!  Als geboren en getogen Noorderling, ken ik de regio erg goed. Dus doe er je voordeel mee. 

Natuur

 1. Bezoek het Drents-Friese Wold en ga bv. naar de uitkijktoren De Zeven bij het Canadameer en De Kale Duinen Erg mooi gebied met veel bos en zandverstuiving. (5 min) 
 2. Ga wandelen in de natuur bij de uitkijktoren De Bosberg Toren en geniet van het fantastische uitzicht op 33meter hoogte (3 min)
 3. Ga mountainbiken bij één van de gave MTB routes. De 18km route langs het Canadameer is echt een aanrader.


Eten & Drinken

 1. Ga naar de bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen en eet een heerlijk patatje bij de buren Piepers en bezoek van te voren het Gevangenismuseum (20 min) 
 2. Sluit je wandeling bij De Bosberg Toren af met een drankje bij de open haard van Restaurant De Bosberg. Voor de kids is er een speeltuin en binnenspeel gedeelte. Vergeet niet de heerlijke appeltaart van Gea te bestellen (5 min)
 3. BoshutSparjebird met open haard & speelhoekin Hemrik (20 min) 
 4. Bezoek één van de steden binnen 50 minuten rijden: Groningen, Leeuwarden, Heerenveen of Zwolle of ga naar het wat kleinere Beesterzwaag of Drachten  (20min) 
 5. Dineren bij restaurant de Sluiswachten in Dwingeloo (15min) of op Landgoed Lauswolt in Beesterzwaag (25 min) 
 6. Inkopen kan je doen in hetdorpje Appelscha (5 min) of het iets grotere Oosterwolde (10 min).


Kids

 1. Heb je niet je eigen verwarmde privé zwembad bij de villa? Dan kan je naar het Bosbad in Appelscha of het overdekte zwembad in Oosterwolde of Wolvega (10 min) 
 2. Bezoek Verkeers & Attractiepark Duinen Zathe (april t/m oktober)
 3. Ga klimmen in het Klimbos Appelscha (3 min)
 4. Op avontuur in de natuur: Genoeg Blotevoetenpaden (Appelscha) speelbossen (Hemrik) en vlonderpaden (Wallebos, Beesterzwaag) in de directe omgeving. 

Deze zijn ook top!