Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

Elegast-ciderij-Hilversum

Ambachtelijke ciderij: Elegast – Hilversum (verhuisd)

De eerste ambachtelijke ciderij van Nederland met ciderbar ligt in Hilversum. Op een fantastische plek naast De Hoorneboegse heide..

De eerste ambachtelijke ciderij van Nederland met ciderbar ligt in Hilversum. Op De Hoorneboeg zit Ciderij en Distilleerderij ‘Elegast’. De eigenaar Arjen maakt onder meer appel ciders van appels uit eigen hoogstamboomgaard. Iedere zondagmiddag, tussen 14 en 17h zijn ze geopend. Dan kan  je diverse soorten (hard en wild cider, de barrel aged ciders en fruit ciders) komen proeven. Te mooie locatie en ideaal om te combineren met een wandeling op de hei of een hapje bij het naastgelegen (vegan) restaurant Bij de Tuinman (tijdelijk gesloten).

Elegast drankje-2

Te lekkere cider en zeker een aanrader om eens te proberen en hoe cute ziet het er uit! Elegast produceert ambachtelijke natuurcider, uit puur sap. Ze oogsten & persen zelf en krijgen de unieke smaak  door de langzame gisting in de wintermaanden. De appels komen uit prachtige oude boomgaarden uit de omgeving. Check zeker hun instagram op welke dagen in het najaar ze gaan oogsten. Erg leuk om als vrijwilliger te helpen oogsten en gezamenlijk te lunchen met cider in de boomgaard. De cider, vegan en glutenvrij,  wordt uiteindelijk gebotteld op De Hoorneboeg. Privé proeverij? Dat kan op verzoek in combinatie met hapjes van de naastgelegen (idyllische hotspot) Bij de Tuinman. 

Hoorneboeg 4a, Hilversum – elegastcidery.nl (alleen op zondags open)

Deze zijn ook top!