Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

bar-brasserie-bren-utrecht-restaurant

Scandinavisch genieten: Bar Brasserie BREN – Utrecht

Een erg fijne nieuwe aanwinst in hartje Utrecht. In één van onze favoriete straten, de Drieharingstraat, zit deze hippe brasserie met een Scandinavische twist. De chef-kok serveert klassieke creatieve gerechten met verrassende smaakcombinaties. Maar ook de perfecte plek voor een koffie of lunch. Lees snel mee!

BREN, wat btw vlam betekent, is de ideale plek voor een kopje koffie, een uitgebreide lunch, cocktail of wijn aan de bar of een diner met vrienden.  De chef-kok serveert klassieke creatieve gerechten met verrassende smaakcombinaties. Naast vlees- en visgerechten ook volop keus in vegetarisch.  Allemaal vers, duurzaam en biologisch. En dan hebben we het nog niet eens over de inrichting gehad. Prachtige zaak met een oog voor detail. Hier wil je alléén al voor de looks naar toe. Buiten kan je heerlijk op het terras mensen kijken en binnen kan je kiezen uit drie etages, ondanks dat de zaak enorm knus overkomt. Ga je voor de hoge tafels bij de bar, romantisch beneden bij de bankjes of stoer op de 1ste verdieping? 

Bren-utrecht-restaurant
bar-brasserie-bren-utrecht-restaurant
Bren-utrecht-restaurant

Diner is served -We begonnen met een heerlijke steak tartaar (één van de lekkerste die we in tijden hebben gehad) of een ceviche van watermeloen. Als hoofdgerecht zoveel keus, maar de bouillabaisse trekt onze aandacht. Goed gevuld en mooi op smaak. Zelf ga ik, na een tip van de serveerster, voor de aubergine miso. Een betere beslissing had ik niet kunnen nemen. De smaakcombinatie is verrassend en super lekker! Een dish die ik zeker vaker zal bestellen. De porties zijn groot, maar een dessert slaan we natuurlijk niet over. De vijgen millefeille met een topper van een espresso was de perfecte afsluiting van een heerlijke avond. Yess BREN is een echte aanrader! 

Bren-utrecht-restaurant
bar-brasserie-bren-utrecht
bar-brasserie-bren-utrecht

Bar Brasserie BREN
Drieharingstraat 19, Utrecht
  Koffie | lunch | borrel | diner | cocktail | terras
Vector-Kitchen  Nordic | Internationaal | Frans 
  Binnenstad

Deze zijn ook top!