Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

bbq-het-gooi-speciaal-zaken

Deze speciaalzaken maken van elke BBQ een succes!

Shortlist speciaalzaken voor een perfecte BBQ

  1. Vlees:      Chateau Briand – Hilversum
  2. Groente: Landwaart Culinair – Maartensdijk 
  3. Bakkerij:  Le Fournil de Sébastien –H’sum 
  4. Vis:            Visatelier – Laren
  5. Wijn:         Wexxs – Blaricum 
  6. Dessert:  IJssalon De Hoop – Blaricum  

Slagerij Chateau Briand

Bij slagerij Chateau Briand in Hilversum sta je gegarandeerd in de rij, het is hier nooit rustig en dat is de moeite meer dan waard. Bij binnenkomst wordt je aandacht direct getrokken door de enorme toonbank die rijkelijk is gevuld met vlees. Mijn favoriet is de black angus burger met salie en cheddar. Op het boodschappenlijstje voor een goede BBQ staat ook standaard een grootverpakking met kipdijsaté. En sinds kort hebben ze de heerlijkste chipolata rolls in wel 10 verschillende smaken. Ik heb ze nog niet allemaal geproefd maar de kalfs – vekel is lekker en eens iets anders. Om mijn lijstje staan nog de Old Amsterdam met jalapeno peper en de zeekraal met limoen. Maar wees er snel bij want op=op. Als je er toch ben, neem gelijk een paar witte truffels mee! Dat is echt mijn guilty pleasure. 

Chateau Briand
Vossenstraat 8, Hilversum

Landwaart Culinair 

Ben je op zoek naar de lekkerste groentes voor je (vega) bbq, fruit voor een heerlijke fruitsalade of een heerlijk dessert? Bij Landwaart Culinair in Maartensdijk ben je aan het juist adres. Via de groente en fruit afdeling loop je langs de vers afdeling waar je een lekkere salade voor je laat verzorgen. Via een vitrine vol met de mooiste gebakjes loop je door naar de broodafdeling voor een authentiek baguette. Een rondje door deze zaak en het grootste deel van de boodschappen is binnen. Maartensdijk ligt buiten ’t Gooi maar is zeker de moeite waard om een blokje voor om te rijden.

Landwaart Culinair
Maertensplein 21a, Maartensdijk 
Dicht t/m 17 augustus 

Nog meer speciaalzaken?

Naast deze zes toppers zijn er nog volop andere speciaalzaken in het Gooi & Omstreken te vinden. Wil je ze allemaal op een rijtje en wil je weten welke in jouw dorp of stad onze favoriet zijn? Check dan zeker het artikel: “De beste delicatessenwinkels van ‘t Gooi met de 36ste beste speciaalzaken. 

Maak er een mooie BBQ van! 

Andere pareltjes