Gooische Hotspots

Gooische Hotspots

IMG_9928

10 x De allerleukste herfstvakantie tips met kids

In de regio Noord is de herfstvakantie al van start gegaan en aankomende week volgt ook de rest van Nederland. Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met de kids? Laten we de leukste activiteiten voor je op een rijtje hebben gezet. Lees snel meer voor alle kidsproof tips in 't Gooi & omstreken voor de herfstvakantie.
walhalla
walhalla

Nationaal Militair Museum
Je kids helemaal fan van vliegtuigen? Dan is het Militair museum op vliegbasis Soesterberg in Soest echt een aanrader. De kids kunnen een F-16 van dichtbij bewonderen en spelen in een tank en chinook. Tijdens de herfstvakantie weer volop leuke activiteiten, van lasergamen bij Hangaar 8 of scheur zelf over het uitdagende buitenparcours in de mini-tank of mini-jeep (€4 –8,50). Met een MJK is de entree gratis. Kan je daarna nog lunchen bij Restaurant Soesterdal, met grote speeltuin voor de kids. Nog zes andere musea tips vind je hier.

Ga op avontuur bij één van de Kastelen 
Van 15 t/m 30 oktober zijn er op Kasteel Muiderslot extra veel leuke dingen te doen.Zo komen er op 22 en 23 oktober echte Middeleeuwse ridders logeren. Ook bij Kasteel de Haar zijn er volop activiteiten zoals zelf een familiewapen ontwerpen en hun adelijke naam ontdekken. Ook is er een Halloween speurtocht. Meer info vind je hier

Pumpkin & Pancakes – Laren
De hele week kan je bij Mauve in Laren vanaf 12h terecht voor de lekkerste pannenkoeken die ze zelf mogen versieren. Limo, kleurplaten en voor de ouders pumpkin spice latte en pompoensoep op de veranda. Heater aan en genieten met het hele gezin.

oud-valkeveen
kabouterpad_groeneveld_baarn

Speelpark Oud Valkeveen – Naarden
Er zijn volop leuke dierenparken en speelparken in de regio. De hele lijst met maar liefst 13 stuks vind je hier. In Oud Valkeveen hebben ze t/m 30 oktober griezelweken. Met extra binnen-activiteiten, overdekte griezelzone’s en nieuwe shows in het theater! 

Kabouterpad lopen – Baarn 
In de tuin van Kasteel Groeneveld wemelt het van de kabouters. Tussendoor leuke opdrachten en volop kabouters. Voor de lekkere trek neem je een knapzak vol met zoete en gezonde traktaties mee. 

Diverse activiteiten – Geertjes Hoeve Haarzuilens
Van 22 t/m 30 oktober zijn er allemaal activiteiten op de boerderij die in het teken van de Herfst staan. Van herfstknutselen,  pompoenen maken, marshmallows roosteren tot een pony ritje maken en de lammetjes een flesje melk geven.

Volop leuks – Blik & Burgers – Zeist
Van 22 t/m 30 oktober staat er elke dag wel wat leuks op het programma. Van knutselen tot een freerunning clinic en een familievoorstelling en komt er koninklijk bezoek van Prinses Belle. 

Cinekid – Hilversum
Herfstvakantie en Cinekid gaan hand in hand en ook dit jaar staat de schoolvakantie bij Filmtheater Hilversum in het teken van kinderfilms en leuke activiteiten. Van15 t/m 23 oktober kun je elke dag al vanaf 10.30 uur naar de film in het Filmtheater in Hilversum. De knutseltafel staat weer klaar, er is een gave nieuwe workshop en er zijn films voor alle leeftijden! Op dinsdag 18 oktober is er weer een Pannenkoeken & Pyjama party! Onbeperkt pannenkoeken eten in pyjama, met aansluitend met z’n allen naar de nieuwe film Totem (6+) kijken.

Fort Eiland Pampus – Muiden 
Maar liefst twee weken lang t/m 30 oktober staat Pampus in het teken van geheimzinnige weken! Bezoek de telegrafisten op Pampus en leer alles over de geheimzinnige morse-codes. In de 2e week ontdek je de geheimen van het fort tijdens de kinderrondleiding en is er een  blacklight–speurtocht. 

Ga op bezoek bij de boer – Bunschoten

Hier valt de herfstvakantie een week later, maar ook een groot deel van mijn volgers pas volgende week herfstvakantie. Bij De Eemlandhoeve worden er op 27 oktober allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Van broodjes bakken boven een vuurtje, tot knutselen en trekker rijden. 

Nog meer inspiratie nodig? Check dan zeker het inspiratielijstje hieronder! You’re welcome! Hele fijne herfstvakantie! 

Hier wil je ook naar toe!