Gooische Hotspots

logo

ALLE HOTSPOTS IN 'T GOOI & OMGEVING OP ÉÉN PLEK

15 X DE LEUKSTE UITSTAPJES MET KIDS IN HET GOOI & OMSTREKEN

Vakantie, weekend, studiedag, of gewoon even lekker op pad met de kid(s)? Krijg zo vaak de vraag heb je tips voor mij. Ik heb er zoveel en besloten om af en toe gewoon een inspiratie lijstje online te zetten. Met een mix van de nieuwste hotspots, tot gouden oude speeltuinen die het altijd goed doen en de leukste uitjes. Ook voor ouders en opa & oma's allemaal leuk! Lees snel meer voor alle kidsproof tips in 't Gooi & omstreken du moment!  

NIEUWSTE KIDSPROOF SPOTS

Het-nennetje-huizen-speeltuin-natuur-restaurant
't Nennetje
Brave Hendrik, Eemnes

‘t Nennetje – Huizen 
Koffietje bij de nieuwe (water) natuurspeeltuin @t_nennetje op het park van Landal Gooise Heide midden in de natuur. Top plek voor de kids om helemaal uit te razen en zelf heerlijk in zonnetje te genieten. Iets kouder dan binnen plaatsnemen bij de haard met een warm soepje. 

Brave Hendrik/ Theetuin Eemnes – Eemnes
Drankje & taartje bij de vernieuwde theetuin met dieren in Eemnes – Brave Hendrik @theetuineemnes. Kippetjes, varkentjes, speelhoek voor de kids, en genoeg natuur om lekker te spelen. High tea, taartje eten, lunchen of borrelen? Alles kan! Meer over deze hotspot vind je  hier

Zuyder – Almere Duin
Koffietje bij het net geopende Zuyder Almere met indoor schommel en grote speelhoek voor de kids. Erna zeker even spelen aan het Almeerderstrand en je dag kan niet meer stuk.  

Proeflokaal-de-Serre
Proeflokaal de Serre
Wintertuinexperience-baarn-kids
Wintertuin Experience, Baarn

TE LEUKE UITJES MET JE KROOST

4. Gooische Alpaca’s – Eemnes
Op date met te lieve alpaca’s bij de Gooische Alpaca Boerderij in Eemnes. Te gek uitje en je mag zelfs met ze gaan wandelen! Totally kidsproof en leukste uitje sinds tijden! 

5. Casa Col – Hilversum
Kinderworkshop volgen o.a. muziek en koken bij Casa Col in Hilversum. De ideale plek voor ouders die nog even willen werken, want werkplekken ingericht speciaal voor ouders tijdens de workshops. Knutselen? Dan zeker bij de Knutselgarage in Blaricum of bij Bibelebon Kinder atelier in Hilversum kijken. 

6. Kanoën of Suppen – Almere & Vinkeveen & Loosdrecht 
Kids die al kunnen zwemmen en iets actiefs willen doen? Dan is kanoën bij Outdoorpark Sec in Almere het perfecte uitje. Kanoen, suppen of electrisch bootje?  Dan bij Vrijhaven Zwier in Vinkeveen terecht.  Fan van suppen en van de Loosdrechtse? Dan bij Ik Sup kijken. Door Naarden-Vesting suppen? Dan bij Supverhuur Naarden zijn

7. Klimmen – Lage Vuursche & Almere
Nog actiever? Klimmen kan vanaf 6 jaar bij het Klimbos  in Lage Vuursche of bij Fun Forest in Almere.

8. Junglepark De Orchideeën Hoeve- Luttelgeest
Ietsje verder rijden, maar een top uitje waar we echt verrast waren! Junglepark De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest is echt een top uitje bij slecht weer. Bewonder vlinders in de vlindertuin, ontdek te leuke  dieren en speel in de te gekke binnen speeltuin! Kids hebben zich hier uren vermaakt. 

9. Speurtocht bij de Wintertuin – Baarn
Ga op kinder expeditie in het park met Careltje de botani-tak bij de botanische kas, de Wintertuin Experience in Baarn.  Daarna lekker lunchen of drankje in de kas met genoeg speelruimte voor de kids en een speelhoek. 

10. Bezoekje aan een te leuk museum  – Lelystad, Soest, Utrecht 
Dan AvioDrome, Nationaal Militair Museum en Spoorweg Museum altijd dikke pret met kids!

Soesterdal-kidsproof-speeltuin-speelhoek
Soesterdal
cafe-restaurant-heidezicht-bussum
Heidezicht

KOFFIE, TAARTJES OF LUNCHEN MET DE KIDS

11. Parkhuis – Amersfoort
Een te gekke hotspot is Parkhuis Amersfoort. Ze hebben een perfect terras aan het park met genoeg speelruimte voor de kids en zelfs een zandbak. In het park een natuurspeeltuin en heerlijk om te wandelen. Regenachtige dag? Dan is deze spot ook perfect, want in de weekenden is de enorme kelder open en daar een te leuke speelhoek voor de kids! 

12. Waterspeeltuin op Stadslandgoed de Kemphaan – Almere
Drankje doen, op avontuur en  kids uitgebreid spelen? Dan is de  waterspeeltuin bij Stadslandgoed de Kemphaan in Almere echt een aanrader! Jullie een drankje of hapje bij het aangrenzende Restaurant Buitengewoon Lekker en kids heerlijk op (water) avontuur. Sowieso genoeg te doen op de Kemphanen, dus neem een loopfietsje mee. 

13. Fietsend langs buiten speeltuinen met horeca – Laren, Blaricum, Bussum, ‘s Graveland
Ga een dagje met de fiets of bakfiets de natuur in langs de diverse heides en speeltuinen met horeca. In het Gooi kan ik je zeker  Heidezicht in Bussum, De Eendracht in Blaricum (kleine speeltoren met glijbaan, maar meer niet nodig met de heide als speelveld), Theehuis ‘t Bluk in Laren of Brambergen met OERR speeltuin in ‘s Graveland aanraden!  

14. Speeltuinen met horeca – net Soest, Zeist en Amersfoort
Iets buiten ‘t Gooi op pad? Ga dan zeker langs onze favoriete kidsproof spots met speeltuin net buiten ‘t Gooi:  Soesterdal in Soest,  Speeltuin Blik & Burgers in Zeist of Bij Daphne in de Kas in Amersfoort zijn alledrie zo leuk! 

15. Pittoresk lunchen in de natuur – Hilversum & ‘s Graveland
Op zoek naar een meer pittoreske plek in de natuur waar de kids genoeg ruimte hebben om in de natuur te spelen en niet alleen maar gillende kids om je heen spelen? Dan is taartjes eten bij Bij de Tuinman in Hilversum of bij Proeflokaal de Serre ook super!  Drankje? Dan Landwinkel Boschzigt in ‘s Graveland ook heerlijk gemoedelijk met een kleine zandbak voor de jongste en een tuin voor de oudere kids om doorheen te wandelen. 

Meer kidsproof tips?
Check dan 12 x Kidsproof spots in Hilversum en 14 x kidsproof hotspots met speelhoek in ‘t Gooi of ga naar de menubalk: KIDS

Populair